torstai 30. huhtikuuta 2009

Kissanhiekkavertailua

Nemo on ollut meillä nyt 3,5 kuukautta ja sen aikana on kokeiltu neljää eri kissanhiekkaa. Meillä käytetään mikrohiekkaa ja laatu on ollut todella vaihteleva. Kun lukee keskustelupalstojen kissanhiekkajuttuja, niin selkeästikin eri kissanhiekat sopivat eri tavalla eri kissoille. Jotkin kissanhiekat saavat toisilta kehuja, kun taas jotkut toteavat, että ei enää aio käyttää kyseistä hiekkaa. Nemo on saanut kokeilla neljää eri hiekkaa, joista ihan selkeäksi ykköseksi nousee Extreme Classic.

Lindo Cat, paakkuuntuva kissanhiekka
"Lindo Cat kissanhiekka muodostaa erittäin kovan ja kiinteän paakun pitäen hajut sisällään. Erittäin vähäinen pölisevyys."
Pyysin eläinkaupasta mikrohiekkaa ja sain kissanhiekkaa. Ja en sitten itse tullut lukeneeksi sen tarkemmin. Lindo Catilla on myös mikrohiekkaa, joten en osaa sanoa siitä, mutta tämä tavallinen kissanhiekka ei ainakaan meidän talouteen tule toista kertaa. Pölyää aivan älyttömästi - ensimmäinen hiekka, joka sai Nemon aivastelemaan - ja leviää ympäri asuntoa. Todella pienirakeista, ehkä siksi pölyää. Ei mielestäni tee kovinkaan kiinteitä paakkuja eikä todellakaan pidä hajuja sisällään.

EverClean Multi-Crystal, paakkuuntuva mikrohiekka
"Sisältää hajua poistavia kristallipalloja, sinisiä silicakiteitä. Hiekka on tuoksuton."
Nemo tassutteli hiekan päällä ja varmaan ihmetteli samoja sinisiä kiteitä, joita me ihmisetkin ihmettelimme. Hiekan pitäisi olla tuoksuton, mutta ainakin meillä se haisi selkeästi pesuaineelle. Siniset kiteet kietoutuvat valkoiseen hiekkaan ja hiekkaa on ympäri asuntoa, kun se tarttuu Nemon tassuihin. Sitoo kyllä hajua, mutta pesuaineen haju on jopa ärsyttävämpää kuin pienet kissasta tulevat hajuhaitat. Paakut olivat ihan ok.

PetPlus Natural paakkuuntuva mikrohiekka
Tästä en löytänyt oikein netistä tietoa, mutta eläinkaupassa sanottiin, että on hyvää, samantyyppistä kuin Extreme Classicin. Paakut olivat aika huonoja, varsinkaan löysä kakka ei paakkuuntunut vaan laatikko oli sitten ihan täynnä pieniä kakkarakeita. Niitä onkin sitten tosi kiva yrittää metsästää reikälapiolla. Pölyäminen keskitasoa.


Extreme Classic Baby Powder, paakkuuntuva mikrohiekka
"Pölytön ja hajustamaton, muodostaa kiinteän paakun, neutraloi hajut. Korkealaatuinen kissanhiekka, suositeltavaa monen kissan perheisiin."
Tämä on ollut parasta hiekkaa tähän mennessä. Ei pölyä ja rakeet ovat sopivan kokoisia, jotta hiekasta tulee "hiekkamainen" (ei jauhomainen kuten Lindo). Tuoksuu ehkä miedosti talkille, mutta ei haitannut ainakaan meitä. Pitää hajut hyvin poissa ja tekee kiinteitä paakkuja. Nemo tuntui tykkäävän kaikista eniten. Tätä odottaa pari pussia postissa, pitäisi jaksaa hakea, niin päästäisiin eroon Lindosta. Ainoa hiekka näistä neljästä, jonka mainoslauseisiin voi oikeasti uskoa.

Ylläolevien hiekkojen käyttökokemukset varmaan vaihtelevat eri kissanomistajilla, mutta meillä parhaaksi on todettu tuo Extreme. Jotkut kehuvat myös kovasti pellettejä, joten ehkä kokeilemme niitäkin joskus.

1 kommentti:

Mirja kirjoitti...

Meillä oli Pirkka puupellettejä, mutta kissa kieltäytyi pissaamasta niihin. Haluttiin pysyä puupohjaisessa, joten siirryttiin Cats best öko plussaan, johon ollaan toistaiseksi oltu tyytyväisiä. Hiekkaa roiskitaan kyllä hieman reunojen yli ja muruja kulkeutuu tassuissa laatikon lähelle, mutta ei koko taloon. Päivittäin lakaisemalla nuo murut pysyy kurissa. Nyt on alkanut hieman pölisemään, mutta emme ainakaan toistaiseksi vaihda merkkiä, kun kissat näyttää tykkäävän eikä tuo aiheuta aivastelua tms. Mikrohiekkakin toisaalta hieman kiinnostaisi... Pitää pitää mielessä tuo Extreme classic. Odour busterista olen myös kuullut paljon hyvää.