lauantai 21. helmikuuta 2009

Ruohon kasvatusta ja korkeita paikkoja

Meillä ei oikein onnistu enää tuo ruohon kasvatus, koska Nemo ei malta odottaa, että ruoho kasvaisi. Multaa pitää tonkia koko ajan. Ja tänään se haluttiin syödä lattian kautta.

Nemo on oppinyt hyppäämään liesituulettimen päälle ja siitä vielä isolla loikalla keittiön kaappien päälle, josta sitten pääsee parvelle. Istuimme yhtenä iltana sohvalla ja katselimme, kuinka Nemo tuijotti keittiön kaappeja. Totesimme, että ei Nemo sinne vielä pääse, mutta hups, yhtäkkiä Nemo kävelikin jo katonrajassa. Että silleen.

Tänään siivosin meidän parvella ja Nemo on vielä liian pieni kiipeämään jyrkkiä rappuja ylös. Mutta tietenkin sinne halutaan, koska ihmisetkin menee sinne. Alhaalla kävi kova maukuna, kun Nemo tajusi, että eihän hän pääsekään rappuja ylös. Ajattelin, että kyllä Nemo varmasti tajuaa käyttää liesituuletinta, jotta pääsee ylös. Mutta ilmeisesti muisti ei ollutkaan niin hyvä ja Nemo ajatteli, että koska tuo ihminen katsoo alas juuri jääkaappin kohdalta, niin jääkaapin päältä varmaan pääsee ylös.

No eihän se mulle tullut mieleenkään ja yhtäkkiä alhaalta kuului kauhea kolina. Nemo oli yrittänyt hypätä jääkaapin päälle, mutta matka oli liian pitkä. Nemo varmaan yritti saada otetta jostakin, mutta tielle osuikin ruohopurkki. Ja pian sekä Nemo että ruoho olivat lattialla. Kivaa. No, Nemoa ei pudotus paljoa haitannut, nythän ruoho oli multineen kivasti lattialla leikittävänä.

Ei kommentteja: