sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Nemo tapasi Aten

Meillä kävi eilen koiravieraita Turusta asti. Tapaamisessa oli erilaisia vaiheita. Ensin tietysti pörrötettiin turkkia oikein kunnolla, ei sentään sihisty. Mutta ilmeisesti koira oli liian uusi tuttavuus ja piti mennä ikkunalaudalle osoittamaan, kuka on isäntä talossa. Atte ei ole paljoakaan Nemoa suurempi, mutta karvat pystyssä Nemosta tuli melkein yhtä iso.

Nemoa tietysti rupesi sitten kiinnostamaan, että minkäslainen otus tuo toinen oikein on ja makuuhuoneen ovelta pitkään tuijotettiin olohuoneen puolelle. Oli niin jännää, että edes aina niin suosittu viuhkaleikki ei kiinnostanut tippaakaan. Oli hauska katsoa, kun Nemo tuijotti kiinteästi Attea ja toisin päin. Atte on yleensä tosi rela, makaa lattialla tai ihmisen vieressä, mutta nyt istuttiin selkä suorana ja tuijotettiin Nemoa. Atte oli tosin kiinni koko vierailun ajan, enpä tiedä, miten tapaaminen olisi sujunut, jos se olisi ollut vapaana. Atte tuli pentuna hyvin toimeen kissanpennun kanssa, ne jopa nukkuivat samassa kopassa, mutta nyt on Atellekin tullut enemmän elämänkokemusta.

Tätä kissakoiraleikkiä jatketiin jonkin aikaa, kunnes Nemo uskalsi tulla olohuoneen puolelle. Vitsi, että Atte kiinnosti. Alemmassa kuvassa taitaa olla huippuhetki, näin lähelle Nemo ja Atte pääsivät toisiaan. Mutta sitten Atte haukahti, Nemo tuli selkeästi liian lähelle, ja Nemo juoksi lujaa makuuhuoneeseen.

Nemo oli tapansa mukaan todella kiinnostunut uudesta asiasta ja varmasti oltaisiin päästy läheisiin väleihin toisen eläinkunnan edustajan kanssa, mutta Atte ajatteli selkeästi toisin. Aina kun Nemo tuli lähelle, Atte haukahti ja Nemo ei tietenkään ymmärrä, että mitä se tarkoittaa. Kyllä Atte varmasti halusi osoittaa, että tässä ollaan jo 13-vuotias herrasmies, ei sitä ihan ketä vaan lähelle päästetä. Oli kuitenkin mielenkiintoista seurata, kuinka Nemo "uhasta" huolimatta kokeili kerta toisensa jälkeen lähestyä Attea.


Jossain vaiheessa Aten mielenkiinto Nemoa kohtaan alkoi hiipua, mutta siinä vaiheessa Nemo oli tainnut todeta, että antaa olla. Tästä tapaamisesta opimme kuitenkin sen, että Nemo tulisi toimeen myös ainakin pienempien koirien kanssa, jos koirat vain olisivat samaa mieltä.

Nemo sai lahjaksi kivan lelun ja herkkunaksuja. Eikä se tunnu yhtään traumatisoituneelta, joten loppujen lopuksi tapaaminen sujui ihan hyvin vaikka Nemosta ja Atesta ei ylimmät ystävät vielä tullutkaan.

1 kommentti:

Vulpes kirjoitti...

Rohkea Nemo, kun uskalsi noin lähelle tulla tekemään tuttavuutta koiran kanssa. :)
Meillä ei ole koskaan käynyt koiravieraita niin että kissat olisivat päässeet niihin tutustumaan.