keskiviikko 12. elokuuta 2009

Mikäs juttu tää on?

Mikä on tämä tosi mielenkiintoisen näköinen kääryle? Uskaltaisikohan sen sisään mennä? Siellä voi kyllä olla jotain pelottavaa.

On se niin kiinnostava paikka, että mitä sitten jos vähän pelottaa. Ihan silleen pikkuhiljaa. Ensin etutassut varovasti reunan yli. Häntä vähän tärisee, mutta hei, mä olen kuitenkin rohkea kissa.

Hitaasti kuin kilpikonna nostan myös takatassut kääryleen sisälle. Huhuu, onko täällä ketään muita?

No höh, ihan iisi paikkahan tää on. Aika kapea tunneli, mutta kyllä mä hyvin mahdun.

Joo, kesy juttu kuin mikä. Nyt voi ottaa jo tosi rennosti. Lisää vaan tällasii haasteita.

sunnuntai 2. elokuuta 2009

Remonttiapulainen

Nemo toimi meidän pikku remonttiapulaisena, kun vähän maalasimme ja sisustimme eteistä kesälomalla. Maalaamisen aikana Nemo tosin oli pidettävä makuuhuoneessa, jotta Nemokin ei olisi vaihtanut väriä. Maalin välikuivamisen aikana Nemo pääsi tutustumaan kummalliseen teipattuun ja paketoituun eteiseen, ja tietysti häntä heilui ympäri juuri maalattuja seiniä. Lisäksi lattialla oleva maalipurkin kansi kiinnosti siinä määrin, että Nemo joutui takaisin turvaan oven taakse. Kun maalaus oli valmis, Nemo vapautettiin taas tutkimaan paikkoja ja sinnehän se tikkaiden päälle istahti tutkimaan, mitä kummaa omassa elinpiirissä oli oikein tapahtunut.

Maalaus kesti sen verran pitkään, että väsyhän siinä tuli niin kissalle kuin ihmisille. Me ihmiset sentään jaksoimme kömpiä peittojen alle, mutta Nemo totesi, että olohuoneen lattia on ihan sopiva paikka unille.

Kassinkesytys

Nemo innostui yllättävästi mustasta kangaskassista, joka ilmestyi kotiin meidän ihmisten kauppareissulta. Sen kanssa piti juosta ympäri asuntoa, hyökätä kimppuun, vetää perässään ja tassutella päällä. Piti myös vähän kokeilla, miltä tuntuu istua sen sisällä. Välillä meno oli niin rajua, että kassin kahvat jumittuivat vähän miten sattuu Nemon ympärille ja siinä hetki aina ihmeteltiin, että mistä on kyse. Sitten alkoi hyppely ja Nemo yritti juosta kassia karkuun kassin kuitenkin pysyessä hyvin mukana menossa.

Nemo on ollut viime aikoina aika rauhallinen, joten oli ihan virkistävää nähdä, että kyllä se leikki sieltä vielä löytyy, kun vaan saa mukavan leikki"kaverin". Nemon kaikki hiiret ovat kadonneet jonnekin salaperäisiin kodin piilopaikkoihin (mistä me emme niitä todellakaan löydä), joten Nemo joutuu nyt hetken olemaan ilman kivoja hiiriä. Eikä pallot ja muut höyhenlelut oikein kiinnosta tällä hetkellä. Mutta kassissa oli jotain, mikä sai leikkimielen liikkeelle.